Ohjeita kotiutumiseen


Mukaan lentokentälle!

Noutaessasi koiraa kentältä, ota mukaasi hihna, kaulapanta ja/tai valjaat. Varaa myös paperirulla mahdollisten vahinkojen varalta, vesikuppi, vettä sekä viltti automatkaa varten, etenkin jos kotimatka on pitkä. Makupaloja (esim. nakkeja) olisi hyvä ottaa mukaan, jotta esimerkiksi aran koiran saa helpommin houkuteltua autoon.

Kentällä vastassa on yhdistyksen edustaja, joka vastaanottaa koiran ja käy uuden omistajan kanssa läpi asiakirjat sekä tarkistaa koiran sirun ja passin. Samalla tehdään myös sopimus adoptiosta. Yhdistyksen edustajalta saa lisätietoja jos jokin asia mietityttää.


Kotiutuminen ja muihin perheenjäseniin tutustuminen

On tärkeää, että koira saa tutustua perheenjäseniin rauhassa omaan tahtiin. Lasten kanssa on hyvä keskustella etukäteen, miten koiran kanssa toimitaan. Tämä on erityisen tärkeää aran koiran kanssa. Lentomatka on koirille raskas ja stressaava, koira on väsynyt ja ei heti ole oma itsensä. Olethan kärsivällinen ja annat koiran tutustua rauhassa uuteen ympäristöön. Kodin ääniin ja arkisiin asioihin (esim. imuri, kovat äänet, televisio ja radio, ovikello jne.) tottuminen saattaa kadulla tai tarhalla eläneellä koiralla kestää kauankin ja koira saattaa pelätä. Koirat eivät myöskään välttämättä ole sisäsiistejä vaan tarvitsevat samaa opastusta kuin pentukoirat. Älä hätäänny, jos koira ei tee heti tarpeitaan, joskus koira voi stressin vuoksi pidättää tarpeitaan jopa yli vuorokauden ajan.


Loishäätö

Koira on madotettu ennen lentoa Suomeen. On kuitenkin hyvä madottaa koira uudestaan kahden viikon kuluttua saapumisesta. Suosittelemme käsittelemään myös perheen muut lemmikit samaan aikaan.


Ruokailu

Koiralla saattaa olla maha löysällä tai ripulilla stressin ja eri bakteerikannan vuoksi. Mahavaivoihin voi antaa Aptus-tehobaktia, joka tasapainottaa suoliston toimintaa. Myös Inupekt forte on toimiva tuki vatsan toiminnalle.


Koiran liikunta

Aloita koiran liikuttaminen rauhallisesti eli kehitä koiran kuntoa hitaasti. Pidä huoli erityisesti ensimmäisinä viikkoina, että koira ei pääse karkaamaan, se ei välttämättä tule takaisin.

Jos koira karkaa, ilmoita siitä välittömästi yhdistykselle!


Uuden omistajan on pidettävä yhdistys ajan tasalla koiraan liittyvissä asioissa, esimerkiksi miten koira on kotiutunut. Ole yhteydessä yhdistykseen välittömästi ongelmien ilmaantuessa tai jos tulee jotain kysyttävää - autamme mielellämme!