Ennen kuin täytät ja lähetät kotiselvityslomakkeen, luethan tämän sivun HUOLELLA!

1. Lähettäessäsi kotiselvityslomaketta, oletamme että olet harkinnut tarkkaan ja loppuun asti koiran ottamista. Kotiselvityslomakkeen tiedot pidetään vain ja ainoastaan Rescue Me Spain ry:n hallussa, eikä niitä luovuteta eteenpäin.

2. Kotiselvityslomakkeen käsittelyn jälkeen yhdistyksemme jäsen on sinuun yhteydessä; joko puhelimitse tai sähköpostitse. Kerromme yhteydenotossa myös toivomastasi koirasta lisätietoja. Kaikki koirat eivät kuitenkaan sovi jokaiselle ihmiselle/perheelle, joten varauduthan myös siihen, että kyseistä koiraa emme voi välttämättä luovuttaa juuri sinulle. Teemme myös kotikäynnin mahdollisuuksien mukaan.

3. Koiran adoptiokulun maksetaan yhdistyksen tilille,ja sen voi maksaa kerralla tai 200e ja tästä 2vko sisään loput 340e.

Koira ei ole varattu eikä lähtövalmisteluita aloiteta ennen vähintään varausmaksun maksua.

Koiralle tehdään lemmikkieläinpassi, sirutetaan, annetaan rabies, kastroidaan/steriloidaan, otetaan verikokeet (mm. Leishmanian varalta). Alle kuuden kuukauden ikäisiä pentuja EI kastroida/steriloida Espanjassa, joten se jää adoptoijan vastuulle. Leikkaamattomat pennut tulee operoida kuuden kuukauden kuluttua adoptoinnista. Vaadimme toimenpiteestä pitävän todisteen (HUOM! Kuva leikatusta alueesta tai arvesta ei ole pitävä todiste).

Koiran mukana tulee Desingdog.fi :n turvavaljaat sekä lukoton grippihihna.

Yhdistys rekisteröi koiran sirun myös turvasiru.fi palveluun.


Koirien kulukorvaukset 22.8.2020 alkaen varattujen koirien osalta:

Seniorit ja erityisadoptiot 380 euroa.
Pennut, nuoret ja aikuiset 540 euroa.

HUOM! EMME SIJOITA YLI 8KK IKÄISTÄ UROSTA TOISEN AIKUISEN UROKSEN KANSSA.

EMME SIJOITA YLI 1V KOIRIA ALLE 6V LASTEN PERHEESEEN.

ADOPTOIJA SITOUTUU MENEMÄÄN PENNUN KANSSA PENTUKOULUUN JA AIKUISEN KANSSA ARKITOTTELEVAISUUSKURSSILLE.


Huomaathan, että koiran varauksesta matkustamiseen saattaa kulua aikaa!
Espanjasta lentää paljon koiria Suomeen ja ajoittain on todella hankalaa saada lentopaikkoja.

4. Kun lentopaikka on tiedossa, ilmoitamme siitä adoptoijalle heti. Jos kyseinen saapumisaika ei adoptoijalle syystä tai toisesta sovi, joudumme luovuttamaan paikan toiselle tarvitsevalle. Näin ollen saattaa koiran saapuminen venyä taas pidemmälle.

5. Jokainen adoptoija noutaa koiran Helsinki-Vantaan lentokentältä.

Kotihoidossa oleva koira noudetaan kotihoitajan luota.

6. Jäsenemme luovuttaa koiran adoptoijalle lentokentällä, myös adoptiosopimus tehdään siellä. ADOPTOIJA TULOSTAA KOTISIVUILTAMME LÖYTYVÄN ADOTIOSOPIMUKSEN KAHTENA KAPPALEENA, TÄYTTÄÄ OMAT TIEDOT SEKÄ ALLEKIRJOITTAA SOPIMUKSEN, JA TUO MUKANAAN KENTÄLLE. Yhdistys luovuttaa adoptoijalle koiran passin.

Huomioithan, että lentäminen on koiralle stressaavaa. Jos lento on myöhässä tai koiraa muusta syystä joutuu odottamaan, niin muista, että emme voi vaikuttaa mahdollisiin myöhästymisiin. Turha hermoilu ei ole hyväksi koiralle.

7. Emme luovuta koiraa päihtyneelle tai aggressiiviselle ihmiselle.

Jäsenemme käyttää omaa harkintakykyään koiraa luovutettaessa, eikä asiasta voi valittaa.
Tälläisessä tapauksessa myöskään koirasta suoritettua maksua ei palauteta.

8. Jos haluat adoptoida sijaiskodissa olevan koiran, niin muista, että tutustumiset koiraan tapahtuvat yhdistyksen jäsenen kautta, eikä koskaan suoraan sijaiskodin kautta.

9. Kotihoitaja on etusijalla hoitokoiran adoptoinnissa. Jos koirasta on kuitenkin maksettu varausmaksu, kotihoitajalla ei ole "etuoikeutta" koiraan, vaan koira menee kulukorvauksen maksaneelle.

10.Tarhoilla ei ole mahdollisuuksia tehdä hammashoitoja,joten koirien hampaat saattavat tarvita hoitoa Suomessa myös nuorilla koirilla.Adoptiosta kiinnostuneen tulee varautua mahdollisiin yllättäviin eläinlääkärikuluihin ja ylipäätään harkita adoptiota huolella.Yhdistys ei vastaa mahdollisista vaivoista,sairauksista,tai vammoista,joita tarhan eläinlääkäritarkastuksessa ei ole havaittu!

Jos adoptoija peruu adoption ja/tai yhdistys saa tietoonsa ennen koiran Suomeen saapumista, että adoptoija on antanut valheellista tietoa tai jättänyt kertomatta oleellisia, adoptiopäätökseen liittyviä asioita, on yhdistyksellä oikeus evätä adoptio. Näissä tapauksissa emme palauta jo maksettuja kulukorvauksia.


HUOM! Emme tuo koiria kotihoitoon, jotta mahdollinen adoptoija pääsisi tutustumaan koiraan ennen adoptointia.

Kauttamme kotia etsivät koirat löydät Facebookista, ryhmästä Rescue Me Spain sekä KOIRAMME-välilehdeltä.